ollisaarinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliisivaltio

Avoin kirje sisäministeri Risikolle: poliisivaltio vai oikeusvaltio?

Arvoisa rouva poliisiministeri Paula Risikko!

Helsingin poliisin eilen 10.11.2016 julkaisemassa tiedotteessa, joka koskee Asema-aukiolla 10.9.2016 tapahtunutta välikohtausta, ihmetyttää kaksi asiaa.

USA levottomuuksien kourissa

Kapitalismin emämaassa kuohuu. USA:ssa poliisi ampuu köyhiä kadulle enempiä kyselemättä ja harjoittaa muutakin väkivaltaa puolustuskyvyttömiä ihmisiä kohtaan. Erityisesti ovat tulilinjalla tummaihoiset, mutta muutkin kelpaavat.

Kova kapitalismi näyttää johtavan poliisivaltioon ja rasismin uuteen nousuun etenkin virkavallan toimesta. Useamman vuosikymmenen jatkunut hyvä kehitys rotupolitiikassa ottaa nyt takapakkia. Missä luuraa uusi Martin Luther King?

Poliisin "ihmease" tappavan vaarallinen?

Propagandainen maanantai. Heti aamutuimaan tuli vastaan videolinkki, jolla suomalainen poliisi esittelee uutta hienoa "voimankäyttövälinettä", ja ammuskelee sillä laudanpätkiä ja pahvitauluja: 

Scifiä: poliisille kaukosäädin kaikkiin autoihin?

Statewatch.org on tuonut päivänvaloon EU:n poliisiyhdistyksen hankkeita poliisin uusiksi "teknisiksi apuvälineiksi". Viime vuosina useita näistä hankkeista on ajettu käytännössä sammutetuin lyhdyin; usein saamme kuulla niistä vasta, kun niistä tehdään EU-direktiivejä ja sitten kansallisia lakeja.

Rekisterikilpiä skannailevat poliisiautot ovat jo Suomessakin tuttu idea, ja tulossa käyttöön hyvää vauhtia - ilman, että näiden yksityisyydensuojasta tai tietoturvasta olisi käyty mitään keskustelua etukäteen. 

Alkaako Ukrainasta Euroopan oma "arabikevät"?

Katson tällä hetkellä EuroMajdan-streamia ja espreso.tv:n streamiaUkrainan mellakoista. Kuvaruudulla on täysin käsittämätön näky. Etualalla on tuhatpäinen mielenosoittajien joukko, joiden edessä näkyy autonrenkaista ja muusta romusta kasattu palava barrikadi kahteen eri suuntaan. Barrikadien ja savun takaa poliisin valonheittimet keilaavat mielenosoittajia. Välillä kuuluu paukaus, kuka tietää mistä ääni lähtee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä