ollisaarinen

Hallituksen tehtävä kristillinen poliittinen päätös al-Holin kansalaisista

Eurovaalien puheenjohtajatentissä (Yle 23.5.) osa puheenjohtajista esitti sellaisia kantoja, että mykistyin asiasta yli kuukaudeksi, kunnes Martin Scheinin rauhallisesti ja varmaotteisesti elvytti minut kirjoituskuntoon Ykkösaamun 11.7. haastattelussa, mikä kannattaa kuunnella Yle Areenasta.

Vaalitentissä kerrottiin, että al-Holin leirillä on 11 suomalaista naista ja yli 30 lasta vaikeissa oloissa. Puheenjohtajilta pyydettiin kantaa heidän auttamisestaan.

Silloinen hallitustunnustelija Antti Rinne totesi kansalaisilla olevan oikeus palata maahan, mutta hän vetäytyi suunnitellun kansainvälisen tuomioistuinhankkeen taakse. Virkaatehnyt pääministeri Juha Sipilä katsoi, että aikuiset naiset kantakoon vastuunsa eivätkä ole erityisen tervetulleita takaisin. Petteri Orpo pyysi innokkasti puheenvuoroa ja totesi, ettei leirillä olevia aikuisia ihmisiä kohtaan tule tuntea mitään sympatiaa, he ovat itse valinneet mennä raakalaismaisen terroristijärjetön riveihin eikä heitä ole mitään syytä auttaa, pieniä lapsia ehkä kylläkin, harkinnan jälkeen. Pekka Haavisto korosti lasten auttamista, mutta vetäytyi hänkin aikuisten osalta kansainvälisen tuomioistuimen taakse. Jussi Halla-aho epäili, etteivät todisteet riitä tuomioistuimissa joten on parempi jättää naiset auttamatta, lapset siinä kärsikööt valittuaan väärät vanhemmat. Anna-Maja Henriksson ja Sari Essayah suhtautuivat torjuvasti aikuisten auttamiseen mutta pitivät lasten asiaa tärkeänä, samoin Li Andersson, joka olisi kiirehtinyt auttamista suomalla mahdollisuuden aikuisten tuomitsemiseksi kotimaassa.

Kun ajatellaan, että Suomi on eettis-moraalisesti luterilaiskristillinen maa, on outoa, miten epäkristillisesti puheenjohtajat suhtautuvat synnintekijöihin, vieläpä siten, että korostavat heidän pahuuttaan, kuten Essayah sanomalla, että soppakauhaan tarttuminen on yhtä raskauttavaa kuin aseisiin tarttuminen.

Harvassa lienevät ne Suomen piispat, jotka ovat nousseet puolustamaan tuhlaajatyttöjen paluuta. Kristillisinä leimautuneiden puheenjohtajien Sipilä, Orpo ja Essayah torjuva asenne aikuisten auttamiseen antaisi kuitenkin aiheen vähintäänkin katekismuksen kertauskurssiin tai kertoo poliitikkojen oletettuja kansalaismielipiteitä myötäilevästä populistisesta tarkoituksellisesta motiivista leiriläisten kustannuksella.

On selvä, että Isis on terroristijärjestönä ollut toimintatavoiltaan äärimmäisen julma ja vastenmielinen. Mieleen tulee Venäjän suuri sankari, Iivana IV, joka grillasi tankoon lävistettyjä vastustajiaan elävältä oikean uskon nimissä. Isis on siis keskiaikainen ja taantumuksellinen, uskontoon perustuva liike, jonka isänmaa on julma kalifaatti kuten Iivanan ainoan oikean ortodoksisen kirkon Moskova.

Rinteen hallitus on näihin päiviin asti vetäytynyt al-Hol -asiassa virkamiesvalmistelun taakse. On ollut tuskastuttavaa vuoronperään kuulla eri ministeriöistä, miten vaikeaa tai mahdotonta on suomen kansalaisia auttaa. Oletettavasti osa lapsista on jo menehtynyt kesäkuun aikana. Hallituksen on tehtävä poliittinen päätös kaikkien leirin suomalaisten auttamisesta. Aikuisten yksittäinen poimiminen tarkoittaisi, että hallitus ryhtyisi käyttämään tuomiovaltaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jarihlindroos kuva
jari lindroos

Ei mene kaaliin? Monelta taholta on rautalangasta yritetty vääntää, että nyt Suomen hallitus ei voi hakea Syyrian alueelta yhtään mitään. Syyrian valtio päättää milloin leiri puretaan.

Käyttäjän ollisaarinen kuva
Olli Saarinen

Ei valtio myöskään suoraan hakenut Atte Kalevaa Jemenistä eikä Jolon panttivankeja. Kotiin kuitenkin pääsivät. Hallituksen tulee vain sisäisesti vakuuttua, että al-Holin suomalaiset pyritään saamaan leiriltä käytettävissä olevin keinoin. Ei sinne tarvitse Karhuryhmää lähettää.

Martti Mykkänen

Pitää ottaa huomioon missä tilanteessa ja mitä varten on lainsäädäntö yältäosin tehty.
Suurin piirtein joka valtiovierailun aikana Suomi on jonkun julkilausuman kirjoittanut. Niiden tehtailu - kun valtioiden välillä ei juuri luonnollista kanssakäymistä ole - on tuottanut sellaisen määrän tavaraa", että sieltä voi tilanteeseen kuin tilanteeseen aina sopivan etsiä.
Olisiko mitään ideaa ottaa kerrankin järki käteen ja etsiä vahvistus "julki laumasta".
On eräs asiakirja, joka on tässä kiistassa kaiken ydin ja josta viranomaiset yäysin vaikenee. Sen sijaan toinen osapuoli vetoaa. Se on sharia-laki. JUURI SITÄ TOTEUTTAMAAN äidit lähtivät.
Suomi siis vakavasti pohtii, että pitäisikö viholliset hakea maahan takaisin.

Anna Sillanpää

On tehtävä myös eettisesti oikea päätös. Ihmeellisesti ilman minkäänlaisia oikeusvaltioperiaatteita nämä naiset on etukäteen leimattu syyllisiksi. Suomalainen yhteiskunta on taantunut - ja on naisten osalta aina ollutkin - vuosituhannen alkuun jolloin vastustajia poltettiin roviolla ja annettiin leijonien armoille muiden hurratessa. Rikoksen tehneet kuuluu tuomita mutta ei etukäteen niputtamalla kaikkia syyllisiksi ja missään ei ole vielä koskaan tuomittu ruuanlaittoa tmd terroriteoksi. Esim entisen Jugoslavian hirmuteoista ei ole tuomittu kuin pari johtajaa. Ei yhtäkään joukkotappajaa eikä joukkoraiskaajaa, eikä muissakaan
sodissa. Suomessa vakavistakin rikoksista selviää todella usein ehdollisella tuomiolla. Lasten seksuaalisesta hyväksikäyttöä ja raiskauksia saa tehdä parin vuoden välein, aina on ensikertalainen, tuomio ehdollinen ja vain häviävän pieni osa syytettyistä, puhumattakaan kaikista tekijöistä saa koskaan tuomiota. Todisteet pitää olla erittäin vahvat.

Hyvin monet maat ovat rikkoneet räikeästi ihmisoikeuksia ja kansainvälistä oikeutta, mm. Kiina, Israel ja lähes kaikki arabimaat. Näissä kaikissa käy ja asustelee paljon suomalaisia ilman huolen häivää mistään valtakunnallisesta johtavien poliitikkojen ja supon mustamaalamisesta tai rangaistuksista.

Jos leirillä on jo joku kuollut, toivon että omaiset haastaa Ulkoministeriön oikeuteen ja asia etenee kansainvälisiin ihmisoikeustuomioistuimiin. Suomessa naiset tuskin koskaan saavat mitään oikeutta. Suomalainen oikeuslaitos on kovin naisvihamielinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset