ollisaarinen

Miten boikotoida Putinin politiikkaa?

Aikoinaan maamme edistykselliset piirit boikotoivat sveitsiläisen Nestlé-yhtiön tuotteita, koska yhtiö markkinoi kehitysmaissa äidinmaitovastiketta kyseenalaisin keinoin. Sen sijaan, että äidit olisivat imettäneet mahdollisimman pitkään, heitä kehotettiin käyttämään vähäiset varansa vastikejauheeseen, joka usein sekoitettiin keittämättömään veteen. Näin vauvain terveys ja äitein talous kärsi ylikansallisen suuryhtiön ahneesti äidinrakkautta hyväksikäyttäneessä kapitalistisessa kurimuksessa. Ilmeisesti Nestlé on parantanut tapojaan, sillä nykyisin lapioimme surutta suihimme Nestlén osaomistaman yhtiön Pingviini-jätskejä.

Jos on vauvojen terveys ensisijainen asia niin sitä on myös demokratia ja kansojen itsemäärämisoikeus. Venäjä on Vladimir Putinin johdolla käynnistänyt kybersodan demokratioita vastaan ja meidän on siihen jotenkin reagoitava, jos tahdomme säilyttää vapautemme ja riippumattomuutemme.

On paljon mahdollista, että Venäjän trollaamat brexit-äänestys ja USA:n presidentinvaalit ratkesivat Venäjän vaikutuksesta, sillä molemmissa tapauksissa enemmistö oli ohut. Venäjä on vaikuttanut eri Euroopan maissa tukemalla ääriliikkeitä lähes väristä riippumatta, mikä kertoo, että Venäjän päämääränä on yleisesti demokratioiden horjuttaminen, mikä onnistuu yhteiskuntien avoimuuden ja nykyaikaisen viestintäteknologian vuoksi erityisesti hyväksikäyttämällä helposti saatavilla olevaa massadataa yksilöiden preferensseistä.

Viimeiset tiedot kertovat, että Venäjä horjutti Hillary Clintonin asemaa paitsi tukemalla Donald Trumpin kampanjaa niin myös Bernie Sandersin kampanjaa, jolloin tärkeät siivut Clintonin kannatuksesta vuoltiin molemmin puolin.

On selvä, että Venäjä itse ei ole demokratia, koska Putin kontrolloi vaalien ehdokasasettelua, mediaa ja oikeuslaitosta. Tämä kontrolli mahdollistuu uskollisen lähipiirin avulla, lähipiirin, jota pidetään tyytyväisenä taloudellisin eduin suomalla mahdollisuus ylihinnoiteltuihin rakennusprojekteihin ja alihinnoiteltuihin osakekauppoihin.

Putinin lähin piiri koostuu hänen pietarilaisista ystävistään, joista osa on hankkinut Suomen kansalaisuuden. Vahvoja miehiä ovat mm. Gennadi Timtshenko ja Rotenbergin veljekset.

Kirjoitin taannoin blogikirjoituksen, jossa kehotin boikotoimaan Venäjää Krimin miehityksen vuoksi. Venäläisiä tuotteita on vain niin hankala löytää boikotoitavaksi kun Neuvostoliiton aikana kulutustarvikkeet tehtiin usein Baltian maissa enkä ole myöskään äkännyt enää kaupan hyllystä ihania marinoituja venäläisiä valkosipulinversojakaan. Niinpä päädyin viittaamaan Teboilin omistajan Lukoilin venäläisomistukseen. Itse en tankkaa enää Teboililla.

On kuitenkin yksi Helsinkiläisille tuttu ja kansallisestikin tärkeä kulutuspaikka, nimittäin Hartwall Arena, jonka omistus on suurelta osin Putinin ystäväpiirin käsissä. Myös Arenassa pelaava jääkiekkojoukkue Jokerit on osittain samassa omistuksessa. - Joskus vainoharhaisissa unissani näen Pietarista valkoisten rekkojen kulkueen, täynnä tarvikkeita ja vihreitä miehiä päämääränään tämä Helsingin keskeinen liikennöintipiste.

Jos Nestlén boikotointi oli mahdollista vauvojen pelastamiseksi eikö demokratian pelastamiseksi olisi syytä boikotoida Vladimir Putinin lähipiiriä? Jokerit ja Hartwall Arena boikottiin!

 

Aiempia kirjoituksia

Boikotti:

http://ollisaarinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162043-krimilla-terijoen-ha...

Putin:

http://ollisaarinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181858-vladimir-putinin-pyh...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Helsinkiläisen urheilun boikotointi voi ehkä jonkun omaatuntoa helpottaa, mutta itse en siihen lähtisi. Urheilu on huono sijaiskärsijä valtioiden välisille suhteille.

Ukraina aikoo pian lähettää sotalaivojaan uudestaan Kertshinsalmesta läpi. Naton laivat pitäisi saada tukemaan tuota hanketta läsnäolollaan.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Nato ei sekaannu tähän paitsi julkilausumissa.

Käyttäjän ollisaarinen kuva
Olli Saarinen

Hartwall Arenan tapahtumat ovat kaikki viihdettä, helsinkiläinen urheilija ei niitä kaipaa koska on lenkillä Pirkkolassa.

Käyttäjän EeroKilpinen kuva
Eero Kilpinen

Vielä ei ole Mueller saanut Venäjä-tutkimusta päätökseen ja toistaiseksi syytettyjen yhteistyö on saavutettu kyseenalaisin keinoin. Ilman muuta on paljastunut joukko rikoksia ja väärinkäytöksiä kuten entisen kampanjapäälikkö Manafortin veronkierto muttei mitään konkreettista Putinin Venäjän ja Trumpin kampanjan salaliitosta.

Kuitenkin Venäjää saa aiheesta boikotoida samaan tapaan kuin BDS-liike pyrkii Israelin hallinnon ihmisoikeusrikkomuksia suitsimaan.

Käyttäjän ollisaarinen kuva
Olli Saarinen

On paljastunut, että Venäjältä on vaikutettu USA:n vaaleihin ja että henkilöt, jotka ovat olleet yhteistyössä Trumpin kanssa ovat olleet myös yhteistyössä Venäjän kanssa. Puuttuu suora linkki Venäjästä Trumpiin mutta tämä onkin eri asia.

Toisen maan puuttuminen toisen maan vaaleihin on täysin tuomittavaa. Asiaa voi kokeilla pyrkimällä trollaamaan Venäjän vaaleja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset