ollisaarinen

Keskustan korruptio on rakenteellista

Pääministeri Juha Sipilä on tuskin antanut lähipiirinsä firman saaman urakan vaikuttaa Terrafamen rahoituspäätöksiin. Tämä johtuu mittakaavaeroista. Sipilä on itse miljoonikko ja Terrafamen päätöksissä on kyse sadoista miljoonista. Sukulaismiesten firman saama urakka on bruttoarvoltaan muutama sata tonnia ja tuo siis hieman töitä ja vähän katetta. Jos Sipilä tahtoisi jeesata sukulaisiaan hän voisi antaa suoraan rahaa käteen.

Sinänsä Terrafamen toimintaa tukevat rahoituspäätöset ovat osa syvää kepulaista kulttuuria: koskaan ei pidä säästää yhteiskunnan miljoonia, jos siitä joku äyri osuisi viljelijän laariin, metsänomistajan tilille tai maakuntain miehille ylipäätään.

Tätä voidaan pitää normaalina edunvalvontana, mutta kun kysymys on siitä, että keskustan ydinjoukko on metsänomistajia, niin jotenkin on omalaatuista miten sujuvasti perintöhelpotukset, metsänhoitoavustukset, metsäteollisuuden tuki ynnä muut investointituet menevät läpi kun ottaa huomioon, että peritty varallisuus on ilmaista rahaa. Nimenomaan metsään liittyvissä asioissa kaikki kepun kansanedustajat tulisi jäävätä koska he itse ja heidän sukulaisensa omistavat todennäköisesti metsää.

Keskustan turve- ja risupolitiikka on luultavasti luonnolle vahingollista mutta se kääritään vihreään biotalouden kääreeseen vaikka metsät muuttuvat ravinteiltaan köyhemmiksi puupelloiksi ja jokainen sellutehdas tarvitsee poistoputken.

Ajatellaanpa vaihtoehtoisesti että vuokra-asuntosijoittajaa kohdeltaisiin kuten metsänomistajaa. Takaahan asuntosijoittaminen ihmisille katon pään päälle joten pitäisi ymmärtää, että vuokraisäntä on vähintään yhtä hyödyllinen kuin metsänomistaja. On siis ehdottomasti saatava valtioavusteiset putkirempat ja elintasosiipiin lisärakennusoikeus ja korkotuki. Vuokra-asunnon perijän on tietenkin saatava vapautus perintöverosta koska kyseessä on selvä yrittäjän sukupolvenvaihdos. Tästä perheyrittäjäin entinen tj. saakin teeman presidentinvaalikampanjaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

"Nimenomaan metsään liittyvissä asioissa kaikki kepun kansanedustajat tulisi jäävätä koska he itse ja heidän sukulaisensa omistavat todennäköisesti metsää."

Metsänomistajia on Suomessa reilut 630 000 joten sukulaisia varmaan löytyy itsekullakin.

"Ajatellaanpa vaihtoehtoisesti että vuokra-asuntosijoittajaa kohdeltaisiin kuten metsänomistajaa. Takaahan asuntosijoittaminen ihmisille katon pään päälle joten pitäisi ymmärtää, että vuokraisäntä on vähintään yhtä hyödyllinen kuin metsänomistaja. On siis ehdottomasti saatava valtioavusteiset putkirempat ja elintasosiipiin lisärakennusoikeus ja korkotuki."

MIksi toivoa selista mikä jo on tätä päivää http://www.ara.fi/fi-FI/Rahoitus/Avustukset

Asuntosijoittamisessa tosin tienaa paremmin kuin metsällä.

Käyttäjän ollisaarinen kuva
Olli Saarinen

Jos runsaalla kymmenellä prosentilla väestöstä on ollut onni periä metsää niin pitääkö muiden heitä vielä lisäksi tukea? Metsänomistajista niin moni on keskustalainen että korruptiivinen suhde on ilmeinen.

ARA-tukien suhteen olet oikeassa. Ehkä yhteiskunnan rooli vaikka energiainvestoinnissa saisi olla ensi sijassa neuvonantajan rooli. Sanotaanhan, että markka on paras konsultti joten tuella voidaan tehdä jotain turhaakin.

Suurin vuokranantajan tuki on asumistuki. Se ei välttämättä ole kenellekkään edullinen koska se kapitalisoituu tontin arvoon ja tekee näin sijoituskohteesta kalliimman. Alemmalla tontin arvolla päästäisiin tuetta samaan suhteellieen tuottoon alemmilla vuokrilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset