ollisaarinen

Hedelmistään puu tunnetaan

Billie Holidayn tunnetuksi tekemä laulu Strange Fruit kertoo vapaasti käännettynä Etelän puista:

 

 Etelän rangat kantavat vierasta satoa

 verta lehdillään ja verta juurillaan.

 Mustat varjot vaappuvat etelän tuulessa

 outoja hedelmiä poppelipuissa.

 

Laulun tekijä Abel Meeropol oli saanut innoituksen runoonsa sanomalehden lynkkausvalokuvasta vuodelta 1930, missä valkoinen yleisö ympäröi puihin nostettuja mustia uhreja. Juutalaisena Meeropol ymmärsi vähemmistön hädän kuten myös laulun myöhemmin tulkinnut Holiday, joka mulattina ei tullut täysin hyväksytyksi edes mustien joukossa.

Valkoista ylivaltaa ajanut Ku Klux Klan syyllistyi lukuisiiin mustien lynkkauksiin sekä juutalaisten ja sosialistien jahtiin.  Salaseura toimi verhotusti siten, etteivät sen jäsenet nouseet asiansa eteen omin kasvoin vaan hupun alta. Rekvisiittansa järjestö oli kopioinut D. W. Griffithin elokuvasta Kansakunnan synty, missä kehitettiin mielikuvitukselllinen tarina ristiretkiläisten ja Amerikan perustamisen välille.  Vähän sama juttu kuin joku poliittinen liike ottaisi rekvisiitan Tähtien sodasta.

Lahdessa turvapaikanhakijoiden maahantulon vastustajat ovat käyttäneet Ku Klux Klanin mallisia viittoja ja päähineitä, tosin vain yksittäistapauksissa. Teko on ollut suurin piirtein kaiken sen vastainen, mitä meillä peruskoulussa tai pyhäkoulussa opetetaan mutta asia ei korjaannu peruskoulun opetussuunnitelmaan puuttumalla. Epäilen nimittäin ylipäätään peruskoulun kykyä muovata nuorison historiankäsityksiä sen enempää runebergilaiseen, kalevalalaiseen kuin ståhlbergilaiseenkaan suuntaan koska EVVK.

Sen sijaan mielipidevaikuttajilla on ote nousevaan nuorisoomme. Keitä ovat ne mielipidevaikuttajat, jotka saavat ymmärtämättömät nuoret kantamaan KKK:n ristiä? Kääriytyvätkö he pelokkaina huppuunsa kuten Olli Immonen heti ulkomaille karkuun omaa kirjoitustaan?

Kunnon johtaja johtaa edestä ja ottaa tulen itse vastaan ja antaa mallin mielenosoittajalle, joka avoimin päin puolustaa asiaansa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat