ollisaarinen

Lomarahan alennukseen liitettävä pienituloisten verohelpotus

SAK on on heiluttanut pienituloisten naisten lippua viimeaikaisessa retoriikassaan kuni autokauppias ympäristöaatetta uusien autojen menekinedistämisessä. Loppupeleissä kolmen litran monsteriauto myydään kuitenkin paperityöläisen matkailuvaunua vetämään. - Lauri Lylykin puhuu vain kaksi tonnia ansaitsevista joten SAK on ilmeisesti pudottanut ykkösellä alkavia palkkoja ansaitsevat kelkastaan kuten Maalaisliitto pudotti aikoinaan pienviljelijät kärryiltään.

Lomarahan alennus tuntuu tasapuolisena ratkaisuna tulevan osaksi yhteiskuntasopimusta ainakin STTK:n ja Akavan mielestä. Jotta SAK saadaan mukaan, on sille tarjottava pienituloisten tuki, mikä on helpointa tehdä ansiotulovähennyksen painotusta muuttamalla. Onhan niin, että pienituloisille palkanalennus on konkretiaa päinvastoin kuin suurelle osalle meistä jo senkin vuoksi, että veroasteen ollessa alhainen palkanalennus tulee melkein täytenä. Ehkä vähennys olisi laskettava siten, että tuo Lylyn 2000 kuussa ansaitseva jäsen jäisi nollille.

Samalla olisi myös eläkevähennystä tarkistettava koska  eläkeläisten asumistukiehtoja kiristetään. Ylipäätään en näe syytä verottaa ansiotuloa ja eläketuloa eri lailla: eläketuloa ja pakollisilla ansionvakuutusmaksuilla vähennettyä palkkatuloa tulisi verottaa yhtenevästi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset