ollisaarinen

Rinne lupaa eläkeläisille negatiivisen tuloveron

Yleisradion uutisen mukaan valtionvarainministeri Antti Rinne on lupaillut puheenjohtajien keskustelussa verohelpotuksia takuueläkettä saaville. "Jo 20-30 euroa lisää kuukaudessa parantaa merkittäväti näiden ihmisten tulotasoa." Rinne lupaa siis minimissään 240 euron verohelpotukset.

Takuueläke on nyt 746,57 euroa/kk ja vastaava vuositulo on 8958,84 euroa. Eläkeläinen ei maksa tämänsuuruisesta vuositulosta veroja  eikä maksuja kuin Yleveron 60,92 euroa vuodessa. Tuloveroaste on alle prosentin.

Takuueläke on siis käytännössä  veroton, kuten myös täällä tulotasolla täytenä myönnettävä eläkeläisen asumistuki (noin 500 euroa/kk, verottomat tulot yhteensä 1250 euroa/kk).

Ylevero on Antti Rinteen ministerikollegan Krista Kiurun luomus, henkiraha, jonka takuueläkeläinenkin joutuu maksamaan. Tämän Antti Rinne lupaa siis poistaa, kuten mahdollisuuden periä kalastusmaksua eläkeläisiltä eli  SDP:n äänestäjiltä?

Mutta tämä ei riitä. Lisäksi Rinne lupaa 180 euroa ekstraa negatiivisena tuloverona. Lupaus ylittää perussuomalaisten lupauksen poistaa verot tonnin kuussa ansaitsevilta. (Tonnin kuussa ansaiseva ei juuri maksa varsinaisia veroja.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mikähän on veroprosentti jos eläke on mainittu 1250€/kk? Ilman asumistukea.
Tonnin eläkkeestä maksetaan jo n. 10% veroja. Veroprogressio on jyrkin köyhyysrajan alapuolella.

Käyttäjän ollisaarinen kuva
Olli Saarinen

Taitaa olla juuri runsaat kymmenen prosenttia, Helsingissä 1540 euroa vuodessa kuntaveroa, sairaanhoitamaksua ja Yleveroa. Jyrkin progressio lienee siinä taitteessa, missä menettää asumistuen mitä ei myöskään saa jos on kihnuttanut pienestä palkasta omaisuutta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Jyrkin veroprogressio on alle köyhyysrajan asumistukeakin laskematta. J. Antikaisen tänne laittaman tilastokeskuksen graafin mukaan se on siinä melkein pystysuorassa.

Käyttäjän tervoneneduskuntaan kuva
Janne Tervonen

Keskustan on nyt vain luvattava kaikkea mahdollista, ettei kannatus sula, kuten näyttää käyvän, vaalilupauksissa löytyy muitakin tragikoomisia sävyjä, mm. 200000 uutta työpaikkaa. Nokittivat siinäkin kokoomusta ja demareita 100000:lla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ihmetyttääkin tuo, että aina kun puhutaan verojen alennuksista, niin ensimmäiseksi 90% ihmisistä on kuorossa ulvomassa, että ne pitää kohdistaa pienituloisille.

Pienituloiset eivät veroja maksa ja Suomessa alle keskituloisten verotus on yksi Euroopan kevyimpiä. Sen sijaan keski- ja suurituloisten verotus Euroopan kovin, eli elämme maailman jyrkimmän tuloveroprogression maassa. Sitä halutaan vielä jyrkentää keventämällä sellaisten verotusta, jotka eivät sitä edes maksa.

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Eläkkeet ovat velkarahaa, kuten kaikki muukin, jollemme muuta systeemiä.
Kreikan johtaja ymmärtää, että meillä kaikilla euroopassa on sama tulevaisuus, jos oma maa ei tuota omaa luottoa.

Rahan nimellä ei ole väliä, vaan siinä, mistä se lähtee liikkeelle.
https://www.youtube.com/watch?v=FJP1Ysx47fo

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset