ollisaarinen

Venäjä on eristettävä - maksoi mitä maksoi - Kekkosen konkurssi

Pihkovan äidit tietävät että Venäjä taistelee Itä-Ukrainassa palauttakseen Novorossijan itselleen. Putinin julma huumori hänen kehoittessaan separatisteja (po Venäjän joukkoja)  luomaan humanitaarisen käytävän  Ukrainan armeijan piiritetylle joukoille iskee eurooppalaiseen tajuntaan kylmäävästi: tämmöisenkö kumppanin kanssa on tehty hyvää tarkoittavaa yhteistyötä Neuvostoliton romahtamisen jälkeinen aika?

Mutta eihän siellä ole venäläisiä, eihän joukoilla ole venäläisiä tunnuksia! Miehet vain puhuvat venäjää, ovat venäjältä kotoisin ja käyttävät sattumalta Venäjän armeijan käytössä olleita kulkuneuvoja ja moottoroituja tykkejä ja panssarivaunuja.

Miten suhtautua kumppaniin, joka ei pidä sopimuksiaan, pettää ja valehtelee? Parisuhdeneuvonnassa ehdotetaan välitöntä eroa. Miksi sellaisen kanssa täytyisi elää?

Kauppamies myy vaikka hiiliä pirulle mutta jos maidontuottajamme olisivat yhtä ryhdikkäitä kun vuoden 1939 maalaisliittolaiset jotka eivät antaneet periksi tuumaakaan olisi Valio jo julistanut maitosulun Venäjälle.

Kaikki venäläiset tuotteet boikottiin. Viisumien myöntäminen venäläiseille lakkautettava heti. Johtakoon Gergijev Marinskiaan Pietarissa.

Olen kannattanut Fennovoiman uutta venäläiseen osaamiseen perustuvaa ydinvoimalaa  mutta menköön: Rossatom on sotavaltion edustaja ja boikottilistan kärjessä.

Klassikoista luettakoon pelkästään Gogolia, joka oli ukrainalainen. - No, Tsehovista ei raski luopua, mutta ukkospilvet ovat nousseet uhkaavasti rauhallisen järven ylle kuin Tsehovin kirjassa Kohtaus metsästysretkellä.

Kekkosen lempilapsi oli Etyk, minkä hän toivoi vakautavan Euroopan tilanteen. Etykistä syntynyt Etyj valvoo, että jäsenet kunnioittavat toistensa rajoja. Venäjä ei nyt näin tee. Venäjä on tunnistanut sotilaallisen tyhjiön ja käyttää sitä sutena hyväkseen. Miten tällaisen sopimuskumppanin kanssa voi elää?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Muuten hyvä, mutta Tolstoin Sota ja rauha on ehdottomasti luettava lopun sekavia mietelmiä myöten - ei sen takia, että uskottaisiin ikuiseen ja väistämättömään heiluriliikkeeseen idän ja lännen välillä vaan jotta ymmärrettäisiin, että Venäjällä tällaisella ikivanhalla ajatuksella on edelleen kaikupohjaa.

Venäjän nykyiseen politiikkaan tukee vastata pirullisilla pakotteilla ja ihmeellisellä asevarustelulla.

minnam ahonen

"Putinin julma huumori hänen kehoittessaan separatisteja (po Venäjän joukkoja) luomaan humanitaarisen käytävän"

Kyllä oli vielä gogolimpaa. Hän nimittäin kehotti "Novorossijan miliisiä" luomaan tuon käytävän.
http://eng.kremlin.ru/news/22863

Rauhallinen myötäilevä jutustelu on paikallaan kun odotellaan puupaa-autoa, rauhoittavaa piikin vaikutusta ja pitkää hoitojaksoa suljetulla. Myös pienet harhautukset, jotka kiinnittävät potilaan huomion muualle, voivat olla paikallaan tässä odotellessa.

Markku Laaksonen

Venäjä on kuopannut Etyk'n ajat sitten, samoin muita sopimuksia, esim Budapest 1994 sopimuksen Ukrainan rajoista, aserajoituksia kampitetaan.

Venäjä on toimillaan menettänyt luottamuksensa täysin kansainvälisessä yhteisössä, maksaa siitä kovan hinnan jatkossa. Venäjä taantuu ylä-Voltaksi jolla on ydinase.
Muu maailma hakee niin poliittista, kuin taloudellista etäisyyttä. Vain energia ja aseet kelpaavat kun hinta on kohdallaan. Muu ei.
Fennovoima voi ostaa halvalla Rosatomin koneiston Loviisan tapaan, mutta Rosatomin roolin tulee jäädä minoriteettiosuuden alle yrityksessä.

Venäjän valehteleva politiikka toiminee kotimarkkinoilla, jossa media on täysin vallanpitäjän kontrolloimaa. Vaikkei se enää aivan hermeettinen ole.

Toimituksen poiminnat